Valaisimet – luo täydellinen tunnelma kotiisi

Kodin valaistus on laaja käsite, joka kattaa erilaiset valaisimet ja tekniikat, joita käytetään kodin valaisemiseen. Siihen kuuluu kaikki lamppujen ja valaisimien lisäksi valaistuksen suunnittelu ja asennus. Kotivalaistusta on monenlaista, ja jokaisella on omat hyötynsä ja haittansa. Yleisimpiä kodin valaistustyyppejä ovat mm:

 • Ympäristövalaistus: Tämä on yleisvalaistus, jota käytetään huoneen tasaiseen valaistukseen. Ympäristövalaistusta voidaan tuottaa kattovalaisimilla, seinävalaisimilla tai jopa ikkunoista tulevalla luonnonvalolla.
 • Työpistevalaistus: Tämäntyyppistä valaistusta käytetään auttamaan tietyissä tehtävissä, kuten lukemisessa tai ruoanlaitossa. Tehtävävalaistus on yleensä kirkkaampi kuin ympäröivä valaistus, ja se kohdistuu yhteen alueeseen.
 • Korostusvalaistus: Tämäntyyppistä valaistusta käytetään korostamaan huoneen erityispiirteitä, kuten taideteoksia tai arkkitehtonisia yksityiskohtia. Korostusvalaistus on yleensä suuntaavampi kuin tila- tai työvalaistus.
 • Koristevalaistus: Tämäntyyppistä valaistusta käytetään puhtaasti esteettisiin tarkoituksiin, kuten jousivaloja tai tuikkivia valoja. Koristevalaistusta käytetään usein juhlapyhinä tai erityistilaisuuksissa.

On olemassa monia muitakin kodin valaistustyyppejä, mutta nämä ovat yleisimpiä. Kun valitset valaistusta kotiisi, on tärkeää ottaa huomioon kunkin valaistustyypin eri toiminnot ja se, miten niitä voidaan käyttää yhdessä täydellisen tunnelman luomiseksi tilaan. Lue mukaan ja opi lisää valaistuksesta tai hae apua valaisimen valinnassa osoitteessa https://www.nettilamppu.fi/

Valaisimet – valaistuksen tyypillä on suuri merkitys

Oikean tunnelman luominen kotiin valaistuksen avulla voi olla haastavaa. On otettava huomioon monia tekijöitä, kuten käyttämäsi lampputyyppi, valaisimien sijoittelu sekä seinien ja kalusteiden värit. Pienellä suunnittelulla ja luovuudella voit kuitenkin luoda lämpimän ja kutsuvan tilan, joka sopii täydellisesti viihdyttämiseen tai rentoutumiseen. Seuraavassa on muutamia vinkkejä oikean tunnelman luomiseen kotiisi valaistuksen avulla:

 1. Käytä erityyppisiä lamppuja erilaisten vaikutusten luomiseksi. Esimerkiksi hehkulamput tuottavat lämmintä, pehmeää valoa, joka sopii olohuoneisiin ja makuuhuoneisiin. loistelamput tuottavat kirkasta, valkoista valoa, joka sopii täydellisesti keittiöihin ja kylpyhuoneisiin. LED-lamput tarjoavat erilaisia värejä ja kirkkaustasoja, joilla voit luoda haluamasi tunnelman.
 2. Leikittele valolla ja varjoilla luodaksesi salaperäisen tai romanttisen tunnelman. Voit esimerkiksi käyttää värillisillä varjostimilla varustettuja lamppuja, jotka tuovat huoneeseen lämpimän ja värikkään valon. Tai voit käyttää valonheittimiä korostaaksesi tiettyjä alueita huoneessa, kuten taideteosta tai suosikkihuonekalua.
 3. Käytä eri valon värejä erilaisten tunnelmien luomiseksi. Esimerkiksi sininen valo voi luoda viileän, rauhoittavan vaikutuksen, kun taas keltainen valo voi luoda iloisen, iloisen tunnelman.
 4. Kiinnitä huomiota valaisimien sijoitteluun. Esimerkiksi pöytävalaisimet tulisi sijoittaa silmien korkeudelle, jotta ne olisivat ei liian kirkas tai liian matala. Lattiavalaisimet voidaan sijoittaa nurkkiin luomaan viihtyisää ja intiimiä tunnelmaa.
 5. Harkitse käytettävän lampun tyyppiä. Esimerkiksi pienloistelamput kuluttavat vähemmän energiaa kuin perinteiset hehkulamput ja kestävät kauemmin. LED-lamput ovat vielä energiatehokkaampia ja niiden käyttöikä on pidempi kuin pienloistelamppujen.
 6. Käytä himmentimiä huoneen valon määrän säätelemiseen. Tämä on hyvä tapa luoda pehmeämpi, romanttisempi tunnelma tai säästää energiaa, kun et tarvitse niin paljon valoa.
 7. Ole luova valaistuksen kanssa! Yritä käyttää epätavallisia valaisimia tai sijoittaa valot odottamattomiin paikkoihin luodaksesi ainutlaatuisen ilmeen.

Näiden vinkkien avulla voit luoda täydellisen tunnelman kotiisi valaistuksen avulla. Muista vain pitää hauskaa ja olla luova!

Valaisimet – tutustu laajaan valikoimaan verkossa jo tänään!

Verkossa on saatavilla laaja valikoima valaisimia, yksinkertaisista pöytävalaisimista koristeellisiin lattiavalaisimiin. Valaisimia löytyy jokaiseen makuun ja budjettiin, joten on helppo löytää täydellinen valaisin kotiisi. Lamput ovat hyvä tapa lisätä valoa huoneeseen ilman, että sinun tarvitsee asentaa uusia valaisimia. Ne ovat myös suhteellisen edullisia, mikä tekee niistä loistavan vaihtoehdon, jos sinulla on tiukka budjetti.